In Anja Rubik anne hathaway Beyonce Blake Cara Deleveigne Gisele Bünchen Hilary Rhoda jennifer lawrence Kim Kardasian Madonna Marion Cotillard Met Gala Sarah Jessica Parker Sienna Miller

MET GALA 2013

 METROPOLİTAN MÜZESİ KOSTÜM ENSTİTÜSÜ 2013 GALASI

Oskar, Altın Küre, Cannes Film Festivalinden sonra en çok konuşulan gecelerden olan MET Gala 6 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşti. MET Gala'nın bu yılki konsepti PUNK: Chaos to Couture olarak belirlenmişti yani kırmızı halı punk akımıyla gelen zımbalar, çiviler, zincirler, filelerle süslenecekti. Biz de merak içerisinde hangi ünlünün ne giyeceğini görmek için sabırla bekledik. Aralarında bizi büyüleyen olduğu kadar bizi hayal kırıklığına uğratanlar da oldu ne yazık ki. Bu gecenin ruhunu en iyi yansıtan tasarımların Burberry ve Givenchy'e ait olduğu da kesin bir gerçek. 


En çok beğendiklerimizden biri olan genç İngiliz model Cara Deleveigne ile başlarsak eğer; Burberry'nin yüzü olan Cara baştan aşağı Burberrydi. Davete derin dekolteli gövdesi çivili siyah elbisesiyle katıldı. Siyah buğulu göz makyajı, çivili kolye ve küpeleriyle ve zımbalı beyaz clutchıyla gerçekten muhteşemdi. Kıyafetine ne denir bilemeyiz ama makyaj açısından gecenin birincisi Cara'ydı.


Madonna, gecenin ruhunu ve temasını en iyi yansıtan isimlerden biri oldu. Givenchy zımbalı ve fileli ekose ceketi, diz üstü çoraplarını zımbalı deri eldivenler ve kemerle tamamlamış. Ayrıca sirf kıyafet ve aksesuarla sınırlı kalmayan Madonna, siyah küt ve kaküllü bir perukla geceye katıldı.


Zarifliğiyle büyüleyen modellerden Sienna Miller bu gece icin bir Punk güzeline bürünmüştü. Dekolteli sade beyaz Burberry elbisesini tamamı çivi ve zımba detaylarıyla kaplı yine Burberry tasarımı ceketiyle tamamlamış. Ayrıca zımbalı bir saç aksesuarı kullanmayı da ihmal etmemiş. Geceye damgasını vuran karelerden biri de Sienna ile Cara'nın öpüşürken verdikleri poz oldu. Bu fotoğrafı Cara kendi İnstagram hesabından paylaştı.


Gecenin en iddialı isimlerinden biri değişik kostümlerle görmeye alışık olduğumuz Sarah Jessica Parker oldu. Özel dikim Giles elbisesi ve diz üstüne kadar uzanan özel tasarım Christian Louboutin çizmeleriyle inanilmazdı. Tüylü devasa Philip Treacy saç aksesuarı Punk ruhunu yaşatıyordu.


Muhteşem güzellerden Gisele Bünchen bu gece için Antony Vaccarello'nun metal halka detaylı siyah mini elbisesini seçmişti. Elbisesini yine Vaccarello tasarımı çok şık siyah bir ayakkabıyla tamamlamış. 


Anne Hathaway, bilekleri tüylü yarı transparan Valentino elbisesi ve kısa sarı saçlarıyla gerçekten çok hoş görünüyordu. Oscar töreninde kendi deyimiyle bir aksilik sonucu Valentino'sunu giyemeyen Anne'in bu sefer elbisesinden çok ilgiyi çeken şeyi saçlarıydı.


Bu kadar güzelden sonra bir de bizi şok edenlere bakacak olursak en başta Kim Kardashian gelir sanırım. Aldığı kiloları, büyüyen karın ve kalçasını saklamayıp hatta vurgulayan çiçek motifli Givenchy elbisesi gerçekten çok kötü bir tercihti. 


Dior'un yüzleri olan Marion Cotillard ve Jennifer Lawrence tabi ki geceye Dior tasarımlarla katılmışlardı. Her ne kadar Dior'u çok beğensek ve saygı da duysak ne yazık ki Punk temasını yeterince yansıtacak kostümler göremedik ne Marion Cotillard'da ne de Jennifer Lawrence'da. Seçtikleri zımba detaylı ayakkabılar bile yeterince olmamıştı.


Beyonce de bu gece hayal kırıklığına uğratan isimlerden biri oldu. Punk temasını yansıtmak yerine alev desenli Givenchy elbise ve onun takımı çizmeleriyle kırmızı halıdaydı ve kezinlikle başarısız bir seçim yapmıştı.



Katie Holmes da Punk temasını reddedenlerdendi. Beyaz elbisesi içinde tam anlamıyla kuğu gibiydi. Uzun kuyruklu elbisesiyle Metropolitan binasının merdivenlerinde ikonik pozlardan birini verdi.


Dönemin gözde mankenlerinden Rosie Huntington-Whiteley, Anja Rubik ve Hilary Rhoda da mükemmel vücutlarıyla arz-ı endam ettiler. Rosie, alışılmışın dışında Gucci elbisesiyle, ( normalde çoğu İngiliz gibi Burberry tercih ederdi.) Anja da Giesel ile benzer bir kıyafet giymişti. Zaten elbiselerinin markaları da aynıydı. Hilary ise punkın biraz dışına çıkmıştı. Hilary'nin tercihi ise Wes Gordan oldu.


Gwyneth Paltrow ise Punk temasına sadece kıyafetiyle değil demeçleriyle de karşı çıkanlardan, "Hepimiz punk stilini uygulayacak kadar genç değiliz." diyen Gwyneth'in tercihi ise bu pembe Valentino oldu.


Gecenin bize göre yıldızlarından biri de tarzıyla ve giyimiyle her zaman ön planda olan ve takdir edilen Blake Lively'di. Punk temasına uymasa da Gucci elbisesiyle tam anlamıyla müthişti. Topladığı saçlarını  ise Lorraine Schwartz küpeleriyle tamamlamıştı.



Related Articles

0 yorum:

Post a Comment