In abc emmys kerry washington olivia pope scandal tony goldywn

YENİ FENOMEN: SCANDAL


SCANDAL

Dizilerin yeni sezonu başlamadan önce biz de geçen yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan ve bu yıl Emmy ödüllerine aday olması beklenen Scandal'dan bahsedelim dedik. George Bush'un basınla ilişkilerini yöneten aynı zamanda kriz yönetimi üzerine uzmanlaşan Judy Smith'den esinlenerek senaryolaştırılan dizi Amerika'nın en çok izlenen yapımlarından biri. 


Diziden kısaca bahsedecek olursak Judy Smith'in karakterize edilmiş halini yani Olivia Pope'u, son yılların gözde aktrislerinden Kerry Washington canlandırmakta. Amerikan başkanı Fitzgerald Grand'i ise aynı zamanda dizinin birkaç bölümünün yönetmenliğini de yapan Tony Goldwyn canlandırmakta. Olivia'nın krizleri çözmesine yardımcı olan "Gladyatör" takımındaysa Harrison rolünde Colombus Short, Abby rolünde Darby Stanchfield, Quinn rolünde Katie Lowes son olarak da Huck rölünde Guillermo Diaz bulunmakta. Başkanın sağ kolu olarak Beyaz Saray'ın personel şefi rolünü ise dizide belki de en iyi performansı gösteren tecrübeli aktör Jeff Perry canlandırmakta.



Dizi hakkında çok detay vermek istemiyoruz ki izleme şevkiniz kırılmasın ama birkaç şeyden bahsetmeden geçemeyeceğiz tabi ki ama bu bahsedeceklerimiz dizinin ilk bölümünden itibaren anlayabileceğiniz hatta dizi hakkında azıcık bilginiz varsa bilebileceğiniz şeyler.


İlk olarak Olivia ve Fitz arasındaki ilişkiden bahsedelim. Olivia Fitz'in başkanlık çalışmalarında yer almış hatta arkadaki beyin diyebileceğimiz isim. Ancak Fitz ile olan ilişkisi sadece profesyonellik sınırları içerisinde değil. Kısacası Fitz ile Olivia dizinin kavuşamayan aşıkları. (Diziyi izlerken Amerika'ya başkan olmuş adam bir kadın için bunları yapar mı diyeceğiniz birçok sahne bulunmakta baştan söyleyelim.) Kavuşamayan aşıklar olamalarının sebebiyse Bellamy Young tarafından canladırılan Mellie yani First Lady ki First Lady tanımının Amerikan Devlet başkanlığı seçimde ne kadar önemli bir etken olduğunu hepimiz bilmekteyiz. (Bilmeyenler varsa bu diziyi izledikten sonra First Lady'nin önemini anlayacaklarına eminiz.)



Gladyatörler hakkında birkaç bilgi verecek olursak, önce Huck'tan başlayalım, CIA'nin gizli bir kuruluşunda görev almış ve ekibin pis işlerini de kendisi görmekte ancak CIA'de geçirdiği yıllarından dolayı psikolojik birçok zorlukla karşı karşıya. Diğer bir Gladyatörse ekibin görünürdeki avukatı Harrison, hapiste uzun yıllar geçirecekken Olivia tarafından kurtarılan Harrison, Olivia'ya tam anlamıyla sadık tek isim. Diğer bir üyeyse Abby, kocası tarafından şiddet gören Abby de Harrison gibi Olivia tarafından kurtarılmış ancak Harrison kadar Olivia'ya sadık olduğu söylenemez. Ekibin son ismi ise aralarına da en son katılan Quinn, kendisi dizinin en büyük gizemlerinden birinin tam ortasında ve bu gizemin çözülmesi için uzun süre beklemeniz gerekecek.



Dizinin içeriğinin dışına çıkacak olursak dizinin yaratıcısı, en büyük televizyon fenomenlerinden Grey's Anatomy'nin de yaratıcısı olan Shonda Rimes. Dizinin esin kaynağı olan Judy Smith ise dizinin yapımcılarından biri. Judy Smith, Olivia karakterinin baş mimarı. George Bush'un basın temsilcisi görevini yapan Judy Smith aynı zamanda hala aktif olarak "kriz çözücü" görevine devam etmekte ama o da Olivia gibi artık devlet için çalışmıyor.


Dizide aşk ve entrikanın yanında ABD başkanlığı için verilen savaş, yaşanan siyasi olaylar ve politik hırs hakkında da fazlasıyla bilgi verilmekte. Şöyle küçük bir tüyo da verecek olursak bu diziyle birlikte dünyanın en büyük ülkesinin başkanı bile olsanız arkanızdan işler çevrilmeyeceğinin hiçbir garantisi yok.





Related Articles

0 yorum:

Post a Comment