LE RELAIS DE VENISE - L'ENTRECOTE
Bu yazımızda sizi Paris'in en meşhur restaurantlarından birine götürüyoruz. Bu restaurantın adı önünde kuyruğu hiç eksik olmayan Le Relais de Venise yani Paris'in meşhur L'Entrecote'u. Biz uzun kuyruğundan önceden haberdar olduğumuz için, doğumgünümü de bahane ederek hafta içi bir günü tercih ettik ama haftaiçi de pek bizi kurtarmadı çünkü 45 dakikaya yakın bir kuyruk bekledik. Ama şunu söylemeliyiz ki beklediğimize kesinlikle değdi. Yazımızın sonunda gitmeye karar verirseniz diye şimdiden size nasıl gidebileceğinizi söyleyelim. Kongre merkezinin hemen yanında bulunan restauranta, 1.hatta Porte Maillot'da inerek ulaşabilirsiniz.
Size biraz da restaurantın içeriğinden bahsedelim. Her gün kapının girişinde el yazısıyla o akşamın menüsü yayınlanmakta yani restauranta girdiğinizde tek seçeceğiniz etinizin nasıl pişmesini istediğiniz oluyor. Ama şöyle de bir parantez açalım, vejetaryanlar içinde ayrı bir seçenekleri var. Bu seçenekte normal menüde giriş olarak gelen cevizli soslu salatadan iki tane getiriliyor yanındaysa meşhur sosuyla bezenmiş patates kızartması geliyor.
50 yıllık tarifiyle bu inanılmaz lezzetten bahsedecek olursak öncelikle şunu söyleyelim ilk gelen etler gözünüze az gözükse de yemeğiniz bitince bir porsiyon daha geliyor. Dediğimiz gibi girişte salata ve cevizli sosla karşılaşıyorsunuz. Sonra da istediğiniz derece de pişmiş etleriniz ve patatesiniz servis yapılıyor. Şunu da söyleyelim ki etleriniz tam istediğiniz gibi pişiyor iyi pişsin dememize rağmen çiğ et yedik efsanelerine inanmamanızı tavsiye ederiz. Bizim gittiğimiz gün restaurantın menüsünde contrefilet bulunmaktaydı ve lezzeti gerçekten inanılmazdı. Ama yemeğin özelliği etinden çok sosu olduğundan yiyeceğiniz etin çeşidi bizimkinden farklı olsa da eminim ki onun da tadı çok lezzetlidir. Bu arada yemeğimize eşlik etmek için biz kırmızı şarabı tercih ettik ve onu size de tavsiye ederiz. Şarap konusunda da seçmek için bir listeniz olmuyor elinizde. Renstaurantın kendi anlaştığı bağlardan özel yapımla gelen şaraplardan kırmızı ya da beyaz seçenekleriniz bulunuyor.
Yemek sonrasında eğer sizin masanızda da bizim gibi vejeteryan menüsü almış biri olursa onun menüsüne dahil olan tatlınızı bedava yiyebilirsiniz ki bizim size tavsiyemizde o kadar yemeğin üzerine bir tatlıyı paylaşmanız çünkü tatlıların porsiyonları da yemeklerin ki gibi oldukça büyük. Bu arada seçenekleriniz içinde sadce tatlı yok isterseniz taze frambuazlardam ve çileklerden oluşan bir meyve tabağı da yiyebilirsiniz. Burada resmi olan bizim masamıza gelen profiterolümüz. En çok tercih edilen tatlının da o olduğu söyleniyor. Biz sizin için tatlı menüsünün resmini çekip buraya koyduk. Gitmeden önce buraya bakıp tercihinizi önceden yapabilirsiniz.
Son olarakta fiyatlardan bahsedecek olursak şarabınız dışında yemek menüsünün fiyatı 27 €. Bizim kendi hesabımızından yola çıkarsanız 4 menü, 1 şişe şarabımız, 1 tatlımız ve 4 espressomuzla kişi başı 33,5 € ödeyerek masadan kalktık. (Paris kriterlerine göre bu fiyatın normal olduğunu da söyleyelim.)
Restaurant hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz kendi internet sitesi olan http://www.relaisdevenise.com/ 'dan bilgi alabilirsiniz.
0 yorum:
Post a Comment