In balenciaga chanel Dior Gucci jewellery lanvin Miu Miu oscar de la renta raf simons shouruouk summer tory burch trends

2013 YAZI TAKILARI


MÜCEVHER KOLEKSİYONU AÇILDI

Yavaş yavaş yaz aylarına yaklaşırken kıyafet ve ayakkabılar kadar konuşulacak mücevher ve takı sezonunu da açmış olduk. Bu yazımızı ayakkabılar kadar göz alıcı, renkli ve ilgi çekici takılar süsleyecek gibi gözüküyor. Aynı zamanda büyük markaların da ortaya koyduğu ihtişamlı modeller bu yıl göz doldurmakta. Biz bütün markaları buraya taşıyamasak da en çok beğendiklerimizi ve öne çıkanları sizler için seçtik. Hem önemli markalardan hem de sadece mücevher konusunda uzmanlaşan markalardan seçmeler hazırladık.

MİU MİU
Önce Miu Miu ile başlayalım dedik. 2013 yazı Miu Miu için hem çok renkli hem de bol süslü, pırıltılı geçeceğe benziyor. "Mücevher" isimli koleksiyonunda Swarovski taşlarla bezeli her renkten takıya rastlamak mümkün. Çoğunlukla taşlara önem veren Miu Miu mavi, açık pembe ve altın sarısıyla buluşmuş. Yazın canlılığını koleksiyonuyla buluşturan Miuccia Prada bize göre çok başarılı bir iş çıkarmış. Bizi yaz sezonuna hazırlayan dergilere de bakarsak özellikle Miu Miu tasarımı kolyelere fazlasıyla yer verdiklerini görüyoruz.




CHANEL
Bu yıl Chanel mücevher denince akla ilk gelen şey inci. Ama bu inciler bizim bildiklerimize hiç benzemiyor. Aslında bu yıl Chanel'in mücevherleri için kullandığı materyalden çok, mücevherlerin boyutları ön plana çıktı çünkü kolye ve bileziklerdeki inciler ve onun arasındaki dore toplar çok büyük boyutlarda kullanılmıştı. Bu da tasarımların olduğundan daha ihtişamlı hale gelmesine neden olmuş bizce. Karl Lagerfeld'in tasarladığı öne çıkan diğer parçalarsa kelepçe bileklikler. Bu bilekliklerde de en çok kullanlan şey inciler ve tabi ki Chanel'in logosu. Biz burada logolu bilekliğin sadece siyahını resimlesek de şeffaf modelininde çok güzel olduğunu hatta Rihanna'dan Gwyneth Paltrow'a kadar birçok ünlü tarafından da kullanıldığını söyleyelim. Bu mücevherlere ulaşmak ya da yakından görmek isteyenler Chanel'in Nişantaşı'ndaki mağazasına uğrayabilirler.



DİOR
Dior bu yaz geçen yıldan alışkın olduğumuz metal yakaları yazın renkleri ve süslü taşlarıyla buluşturmuş ve koleksiyonda bu parçalara ağırlık vermiş. Ayrıca Dior sadece metal yakalarla değil her türden mücevherin renkli metallerle buluştuğu bir koleksiyon hazırlamış. Canlı renklerden olanların ilgimizi fazlasıyla çektiğini belirtmek istiyoruz özellikle fuşya ve lila olan metaller. Raf Simons tamamen taşlarla kaplı modellerin çok aşırı olacağını düşünmüş olacak ki bir tarafı büyük taşlarla kaplı olan bilezik ve kolyelerin diğer taraflarını onlara uygun düz metallerle kaplamış.






GUCCİ
Gucci'nin bu sezonunda dikkatimizi çeken ilk nokta mücevherin alışkın olduğumuzdan daha büyük boyutlarda olması oldu. Gucci'nin bu yaz için tasarladığı kıyafetler gibi takılar da rengarenk hatta her farklı kıyafet rengine uygun bir takı bulunmakta. Kolyelerin ve küpelerin yoğunluk da olduğu koleksiyonda modeller çok benzer farklılıkları ise tabi ki renkleri. Sallantılı küpeler ve Chanel'deki gibi mega boy kolyelerden oluşan koleksiyon bu yaz fazlasıyla tercih edilecek gibi. Gucci'nin İstanbul'daki mağazasına henüz ulaşmayan koleksiyon önümüzdeki günlerde vitrinlerdeki yerini alacakmış.



LANVİN
Tasarımcı Albert Elbaz'ın hazırladığı Lanvin Resort koleksiyonu iddialı renklerle karşımıza çıkıyor. Değişik malzemelerin bir arada farklı formlarda kullanılması tüm bakışları üzerine çekecek cinsten bir koleksiyon olmasını sağlamış. Antik çağlardan ilhan aldığını söyleyen Elbaz gerçekten de çok güzel bir koleksiyon ortaya koymuş. Hem kelepçe kolye ve bileklikler hem de büyük taşlı kolyelerin kullanıldığı takılar gerçekten bizim de favorilerimiz arasında. Ayrıca bu yaz Lanvin'den pek de beklenilmeyecek bir şekilde canlı renkleri de koleksiyonda görmek mümkün.



OSCAR DE LA RENTA
Ödül törenleri ve düğünler denilince akla ilk gelen isimlerden olan Oscar de la Renta'nın mücevher tasarımında bu kadar başarılı olduğunu gerçekten bilmiyorduk. Bu yaz için tasarladığı rengarenk kıyafetlerin ve elbiselerin yanında gene onlar gibi birçok takı tasarlamış kendisi. Mercanın ve safirin ağırlıkta olduğu koleksiyonda bizim favorimiz resimlerdeki mercanlı kolye. Neredeyse diğer tüm tasarımcılar gibi tercihini ağırlıklı olarak ihtişamlı kolyelerden yana kullanan Oscar de la Renta'nın yeşil çiçekli ve mavi çiçekli kolyelerini takmak gerçekten cesaret ister. Türkiye'de satışı olmayan bu takılara eğer isterseniz Oscar de la Renta'nın kendi sitesinden ya da online alışveriş sitelerinden ulaşabilirsiniz.
 SHOUROUK

Shourouk bu yaz özellikle kolye ve gerdanlıkların ağırlıkta olduğu bol taşlı ve yazın tüm renklerine sahip bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor. Özellikle büyük taşlara sahip koleksiyon tüm şık bayanların ilgisini çekecek cinsten. Alttaki resmin ortasında bulunan anka kuşlu gerdanlık ise bu yaz sezonu neredeyse bütün dergilerin sayfalarını süsledi. Türkiye'de Beymenler'de satılan Shourouk bizce bu yaz koleksiyonuyla ihtişamın karşılığı olmuş. Bol bol renkli taşların ve özellikle de zümrütlerin kullanıldığı koleksiyon gündüz için pek uygun olmasa da özel gecelere en uygun tasarımları barındırıyor. Tabi sadece yüzükler ya da burada resimlerine yer vermediğimiz küçük küpeler gün içinde de kullanılabilir bizce. Bu arada şunu da hemen söyleyelim bu ihtişamlı takıların fiyatları o kadar da uçuk değil !!!! ( Tabi anka kuşlu gerdanlığı saymazsak )

BALENCIAGA
Balenciaga takı koleksiyonundaki parçaları sayısını az tutmuş ancak bize bu kadarı bile yetti. Sade tasarımları ve sadece altın materyalin kullanıldığı koleksiyon bizim en çok beğendiklerimizden. Belki de buraya taşıdığımız koleksiyonlar içinde en sadesi olan Balenciaga'da bu yıl oldukça rastladığımız kelepçe modelini kullanmış ancak ona farklı bir tarz katmış. Aynı zamanda bu modeli sadece bileziklerde değil yüzüklerde de kullanmış ve bizce çok da güzel olmuş. Diğer markalardan farklı olarak saç aksesuarına da yer veren Balenciaga bu alanda bizim için biraz cesur bir tasarıma imza atmış.




TORY BURCH
Daha gündelik ve genç denince sadece aksesuar açısından değil kıyafet açısından da akla gelen Tory Burch kendi tarzına uygun bir takı koleksiyonu hazırlamış. Hasırın renkli iplerin ve ponponların kullanıldığı koleksiyon yaz aylarında rahatça kullanılabilir. Aynı zaman da bolca yüzük de tasarlayan Tory Burch neredeyse her renge uygun bir yüzük bulundurmuş koleksiyonunda. Ancak sadece gündelik değil daha şık tasarımlara da rastlamak mümkün resimlerin içinde bulunan siyah beyaz kolye de bunlardan bir tanesi.



Related Articles

0 yorum:

Post a Comment