In Brad Pitt chanel fashion Gucci hollywood icons james dean jean Johnny Depp karl lagerfeld men michael jackson mick jagger rolling stones Ryan Gosling style tom ford

MEN'S STYLE ICONS

JAMES DEAN

  
  Erkek moda ikonları denince bizim aklımıza ilk gelen isim James Dean oldu. 24 yıllık hayatına rağmen bugün bile adından söz ettiren James Dean, jean pantalon ve beyaz tshirtlerle özleşleşmiş bir isim. Bugün "rebellious look" denilen tarzın da öncüsü olan James Dean dağınık saçları ve neredeyse her kıyafetiyle kombinlediği deri ceketiyle tam anlamıyla zamansız bir stil ikonu. James Dean gibi giyinmek isteyen erkeklerin yapması gereken aslında çok basit kendi üzerilerine oturan kot pantalon ve çok da dar olmayan beyaz tshirtle o stile bürünebilirsiniz.




MICK JAGGER


   Tüm yaşamı boyunca adından en söz ettiren kişilerden biri olan Mick Jagger şimdilerde eskisi kadar hızlı bir hayat yaşamasa da eskiden her attığı adım bir olay olmaktaydı. Yaşadığı aşklar, sahne şovları ve en önemlisi de giydiği kıyafetlerle herkesten bir adım öndeydi Mick Jagger. Peki o nasıl giyiniyordu derseniz tabi ki de gelmiş geçmiş en ünlü rock grubunun solisti olarak "birazcık" çılgın bir tarzı olduğunu söylemek gerek. Popüler kültürün en önemli kişilerinden olan Mick Jagger, gençlik döneminde yaşanan Vietnam Savaşı süresince gençlerin de içinde bulunduğu bohem yaşam tarzı, Mick Jagger'ın giyimine de yansımıştı tabi ki. Ancak bir gün kolejli genç havasında gömlek ve yelekli cici bir çocuk, bir gün fırfırlı bir gömlek ve kadife pantolonla bir sahne tanrısı olabilen Jagger giyim tarzı da yaşam tarzı gibi hep kafasına göre oldu. Kafasına göre yarattığı bu biraz androjen, biraz boho stili; alışılmadık baskılı kumaşlardaki ceket ve pantolonları, funky kemerleri, gösterişli renklerde gömlekleriyle gerçekten tüm zamanların en cesur giyinen erkeklerinden oldu.
  

KARL LAGERFELD


  Hepimizin hayran olduğu ve en özel yere koyduğu Chanel'i bugünlere taşıyan isim Karl Lagerfeld, kendi tarzına baktığımız zaman kesinlikle tüm özelliklerini Chanel'e yansıttığını görüyoruz. Karl Lagerfel denince de akla gelen ilk şey kapkara güneş gözlükleri. Gençliğinde güneş gözlükleri olmadan görülen Karl Lagerfeld daha sonra asla onlardan vazgeçmedi. Karşımıza hep siyah ve beyazdan oluşan kombinlerle çıkan Karl Lagerfeld zaman zaman grileri de kıyafetlerine yedirmiş. Aynı Chanel'de olduğu gibi. Aynı zamanda bugünlerde defilelerinde sadece inanılmaz ince mankenleri kabul eden ve piyasada gerçekten mankenleri zayıflık konusunda zorlayan Karl Lagerfeld bazı dönemlerde fazla kilolu halleri de gözümüzden kaçmadı. Aynı zamanda Karl Lagerfeld ile özleşleşmiş şeylerden bahsederken elinden hiç çıkartmadığı deri eldiveni de atlamayalım.




BRAD PİTT


  Brad Pitt gelmiş geçmiş en yakışıklı insanlar listesinin başında bizce. Tabi bu güzelliği de giydiği kıyafetlerle kat ve kat iyi bir şekilde gözler önüne seriyor kendisi. Genellikle takım elbiseler içinde gördüğümüz Brad Pitt çok cesur tercihler yapmamakta ve klasik modellerden vazgeçmemekte. Angelina Jolie ile birlikte attığı her adım olay olan Brad Pitt, katılığı davetlerde de kullandığı aksesuarlarla Angelina Jolie'nin ışığı el verdiği sürece ilgi odağı olmakta. Geçen yıl katıldığı bir filmin galasında kullandığı baston, Oscar törenlerine gelirken kullandığı güneş gözlüğü bu duruma örnek oluşturcabilecek şeyler. Brad Pitt'in Cannes tarzından da bahsetmek gerek tabi ki. Cannes film festivalinin vazgeçilmez ismi olan Brad Pitt daha günlük kıyafetleri tercih ettiği Cannes'da giydiği keten takımlar ve kullandığı ayakkabılarla da dikkat çekmekte.



MICHAEL JACKSON


 Sadece sahnede olduğu zamanlarda değil her daim şık olan isim belki de tüm moda dünyasındaki en büyük stil ikonu. Tabiki de bahsettiğimiz isim Michael Jackson. Balmain ceketler, pullu eldivenler, beyaz çorap metalik deri ceketler ve şapkalarıyla moda dünyasına farklı bir soluk getiren Michael Jackson gerçekten de fazlasıyla göze çarpan ve gösterişli bir tarza sahipti. Giyim tarzı sanat yaşamınında bir parçası olan Michael Jackson'ın her turnesinde ya da klibinde giydiği kıyafetler bugün bizim için ikonlaşmış parçalardır. Ama bize sorarsanız eğer bizim için özel olan iki parça var birincisi aşağıda da resmi olan lacivert ve dore pullarla süslenmiş Balmain ceket, ikincisi ise tabi ki de swarovski taşlarla süslenmiş olan eldivenleri. (Bu parçanın da aşağıda resmini görebilirsiniz.)



JOHNNY DEPP


  Bu saydığımız tüm stil ikonları arasında en salaş tarza sahip olan isim tabi ki de Johnny Depp ama biz onu böyle seviyoruz. Beline bağladığı gömleği, pantalonundan sarkan zincirler, bazen de kirli ayakkabılarıyla "bad boy" tarzının adeta ete kemiğe bürünmüş hali Johnny Depp. Ama önemli ödül törenlerinde özellikle kolunda Kate Moss'la beraber takım elbisesiyle de bir başka şık olduğunu belirtmemiz gerek. Biz burada Johnny Depp'in hepimizin bildiği o bad boy tarzının dışındaki hallerinden bahsedeceğiz bugün. Kemik çerçeve gözlükleri ve her çeşit siyah ceketiyle gerçekten fazlasıyla yakışıklı Johnny Depp. Ama tabiki de bu klasik tarza da kendinden bir şey katmayı iyi biliyor kendisi. Takım elbiselerini özellikle yeleklerle kombinleyen Johnny Depp aynı zamanda bu yeleklerle aksesuar olarak da zincirli saatler kullanmakta.



RYAN GOSLİNG


  Tabi ki Hollywood'un şu an ki en gözde erkeğinden bahsetmezsek olmaz. Ryan Gosling hem yakışıklılığı, hem filmleri hem de giyim tarzıyla adından her zaman söz ettirmekte. Özelllikle katıldığı film galalarına farklı renkte giydiğin takım elbiseleriyle ve farklı tarzıyla fazlasıyla göze çarpmakta kendisi. Bordo ve yeşil Gucci takımları ve mavi Tom Ford takımlarıyla katıldığı her davetin en çok göze çarpan ismi oluyor Ryan Gosling. Günlük hayatında da biraz James Dean tarzı kıyafetlerle karşımıza çıkmakta jean ve tshirt tercihleriyle tabi ki. Aynı zamanda çeşit çeşit deri ceketler de kendisinin vazgeçilmezi. Her zaman şık görmeye alıştığımız Ryan Gosling hava alanında da, yemek çıkışlarında ya da festivallerde hep en şık giyinen erkek unvanını elinde bulundurmakta.





Related Articles

0 yorum:

Post a Comment