In carey mulligan fashion great gatsby jay-z leonardo di caprio movie New York Prada scott fitzgerald Tiffany and Co tobey maguire Vogue

GREAT GATSBY

MUHTEŞEM GATSBY


F.Scott Fitzgerald'ın aynı isimli romanından 5. kez sinemaya uyarlanan bir dönemin popüler romanlarından "Muhteşem Gatsby" bu kez sadece önemli oyuncu kadrosuyla değil tekrar gündeme getirdiği 1920'lerin modasıyla da göz doldurdu. Filmin muhteşem oyuncu kadrosundan bahsedecek olursak; baş rolde tüm zamanların en karizmatik erkeklerinden Leonardo di Caprio var. Yönetmen koltuğunda Baz Luhrmann'ın bulunduğu filmde Leonardo di Caprio'ya eşlik eden diğer oyuncular ise Tobey Maguire, Joel Edgarton ve Carey Mulligan. Çekimlerine Avusturalya'da başlayan filmin bir diğer özelliği ise 66.Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olmasıdır. Oyuncuların Cannes'daki görünüşlerine de aşağılarda resimlerde yer vereceğimizi söyleyelim.

Filmde genç yazar adayı Nick Carraway'in (Maguire) New York'a gelişi ve milyoner Jay Gatsby (di Caprio) ile tanışıp 1920'lerin eğlence dolu büyülü New York'una girmesiyle olaylar başlıyor. Filmdeki tutkulu aşk ise Gatsby ve zengin, evli ve güzel Daisy (Mulligan) arasında geçiyor.


Filmin en ilgi çeken yanlarından biri ise kostümlerin Muiccia Prada (40 ayrı kostüm tasarlanmış.) ve takıların ise ünlü mücevher markası Tiffany&Co. tarafından tasarlanmış olması. Filmde o dönemin lüksünü vurgulamak adına platin, pırlanta ve incilerden oluşan bir koleksiyon hazırlanmış. Aşağıdaki resimlerde de Miucci Prada'nın bazı tasarımlarını görebilirsiniz.




1920'lerin diz altında biten, vücuda oturmayan, askılı, ince dokulu, dantelli, püsküllü ve işlemeli, derin v yakalı, sırt dekolteli elbiseleri ve bunlarla kombinlenmiş uzun kolyeler, saç aksesuarları, taşlı kalın bilezikler, her çeşit mücevherler ve tüyler.. Bunların hepsi "Muhteşem" bir şekilde moda dünyamızda artık.


O dönemin lüks ve savurgan şıklığı Jay Gatsby'nin saplantılı aşkı "zengin prenses" Daisy Buchanan tarafından en ince ayrıntısına kadar işlenmiş. Kısa ve kahküllü saç modası göz alıcı saç aksesuarları ile süslenmiş ki bunlara bayıldığımızı da belirtelim. Değerli taşlar, inciler ve tüylerle kaplı, çiçek veya yaprak motifli tokalar ve saç bantları oldukça ilgi çekici.
Erkek aksesuarlarında ise başı Cloche şapkalar çekmekte. Ayrıca kelebek papyon ve pantalon askısı o dönemin erkek modasından. Leonardo di Caprio'yu o dönemin modası icinde görmek gerçekten de "Muhteşem".


Film hakkında bazı dedikodulara yer verecek olursak, Daisy Buchanan rolüne yani Carey Mulligan yerine Natalie Portman, Amanda Seyfried, Keira Knightley ve Rachel McAdams da düşünülmüş.
Tom Buchanan rölüne ise Ben Affleck düşünülmüş ancak programının doluluğundan dolayı filmde rol alamamış.
Carey Mulligan rolü aldığını öğrendiğinde önemli bir moda ödülleri yemeğindeymiş. Mulligan bu durumu, Karl Lagerfeld gibi isimlerin dolu olduğu bir salonda göz yaşlarına boğuldum diye anlatmış.
Tobey Maguire ve Leonardo di Caprio çocukluk arkadaşıymış.



Filmin galasına ise filmin oyuncuları dışında birçok ünlü isim de katıldı. Bu isimler arasında ünlü rapçi ve aynı zaman da filmin müziklerine de imza atan Jay-Z ve Florence and the Machine'in solisti Florence Welch'de katıldı. Film senaryo ve oyunculuk kadar kostümleriyle de ön plana çıktığı için, moda dünyasının ünlü isimleri de galaya katıldı. Bu isimlerin arasında Vogue Amerika'nın 1988'den beri baş editörü olan Anna Wintour ve filmin kostümlerinin yaratıcısı olan Miucci Prada vardı. 



Cannes Film Festival'inden görüntülerse şöyle



Related Articles

0 yorum:

Post a Comment