In Cath Kindston Céline Dolce and Gabbana Furla givenchy Kenzo La Vallee Vilage Longchamp Max Mara Micheal Kors paris Ralph Lauren Shopping valentino

Paris'in Marka Kasabası


LA VALEE VILAGE - PARIS



Bugün sizlere eğer bir alışveriş tutkunuysanız Paris'te mutlaka uğramanız gereken bir yeri tanıtacağız. Burası aklınıza gelebilecek birçok mağazanın outletinden oluşan bir alışveriş kasabası. İşte bizde size mağazalarıyla, fiyatlarıyla, ürünleriyle, ulaşımıyla kısacası tüm detaylarıyla bu kasabayı anlatacağız. 

Anlatmaya başlamadan önce şunu söyleyelim, Türkiye'de gittiğiniz outlet mantığından çok daha farklı bir şeyle karşılaşacağınız konusunda size garanti verebiliriz. Burada birkaç mağaza haricinde neredeyse tüm mağazalarda gerçek anlamda sadece bir önceki sezonun mallarına ulaşabiliyorsunuz, yani İstanbul'daki gibi 10 yıl önceki tasarımlarla karşılaşmayacaksınız. Birkaç mağaza dışında dedik, bu mağazalardan da size bahsedeceğiz elbette ama bu mağazalarında kendilerine göre başka artıları olduğunu da söyleyelim.


İlk olarak buraya nasıl ulaşırsınız onu anlatalım. Paris metrosunun 1.hattıyla (sarı hat) en merkezi istasyonlardan biri olan Charles de Gaules - Etoile durağına ulaşıp buradan Paris'in yakınlarına ulaşmanızı sğlayacak RER'e geçiş yapmalısınız. Bineceğiniz RER, RER A - Marne La Chessy / Disneyland yönü. Bu trene bindikten sonra son durağa yani Disneyland'a varmadan bir önceki durak olan Val d'Europe durağında iniyorsunuz. İstasyondan çıktıktan sonra sola doğru döndüğünüzde büyük bir alışveriş merkeziyle karşılaşacaksınız buranın içine girip alışveriş merkezini bitirdikten sonra foodcourt'un bulunduğu çıkıştan çıktığınızda La valle village'ın girişinde buluyorsunuz kendinizi. (Alışveriş merkezinde FNAC'ı bulana kadar yürüdükten sonra çıkış kapısını görüceksiniz.)

La Vallee Village'a girdikten sonra sizi ilk karşılayacak mağaza bizimde çok sevdiğimiz Londra kuruluşlu Cath Kidston. Ev eşyalarından eldivene şapkaya kadar birçok ürüne burada ulaşabilirsiniz. Ama bizim favorilerimiz makyaj çantaları oldu. Mağaza fiyatı 20 € iken biz 10 €'ya satın aldık kendilerini. (Bu arada şunu da söyleyelim, ürünlerin fiyat etiketlerinde hangi yıla ait oldukları ve mağazasında ne kadara satıldığı da yazıyor, alışveriş yaparken bunlara dikkat etmenizi öneririz.)


Girdiğimiz bir diğer mağazada Paris'e gelirseniz mutlaka uğramanızı önerdiğimiz ba&sh. (İstanbul'da bulunmadığını hatırlatalım.) Burası tam spor şık tarzı yansıtan bir mağaza. İstanbul'daki Paris bazlı Maje ve Sandro mağazalarına benziyor diyebiliriz. Fiyatlardan bahsedecek olursak %40-50 civarında daha uygun olduklarını söyleyelim. Ancak buna rağmen gene de bolca üç haneli fiyat göreceksiniz. Biz özellikle yeşil ve kahverengi tasarımlara ve kışlık paltolara bayıldık. Size de bunların resimlerilerini çektik.


Bir sonraki durağımız Red Valentino ve Max Mara oldu. Bu iki mağazayı fotoğraflayamasak da ürünleri size detaylıca anlatacağız. Öncelikle Red Valentino'dan başlayalım, mağazada mükemmel kısa kokteyl elbiseleri bulunmaktaydı özellikle pembe olanlara bayıldık. Aynı zamanda bu elbiselerin üzerine alabileceğiniz çok şık kısa kaşmir hırkalar da bulunmaktaydı. Ama bizim mağazadaki favorimiz kiraz rengi deri çeket oldu. Fiyatlarınsa Valentino etiketli ürünlere göre çok uygun olduğunu söyleyelim. Normalde Valentino'dan elbise almak için 2000 TL ve üzerinde bir fiyat ödemeniz gerekirken burada fiyatlar 200-300€ civarındaydı. Maxmara'daysa aklınıza gelebilecek her renk palto ve kaz tüyü montlar bulunmaktaydı ancak fiyatların Red Valentino kadar iç açıcı olduğunu söyleyemeyeceğiz. Gene de eğer böyle bir palto ya da mont alma niyetindeyseniz mutlaka buraya girin deriz. Sonuçta alacağınız şey uzun süre kullanacağınız bir ürün olacak.

Şimdi anlatacağımız mağazaysa en çok aklımızın kaldığı ve bir şey almak için can attığımız mağazaydı. Tabi ki Céline'den bahsediyoruz. Öncelikle şunu söyleyelim o meşhur luggage modelinden yoktu ama bizim daha da beğendiğimiz All Soft Tote modelini kolumuza takıp takıp çıkardık. Ama 1100€ 'dan 650€'ya düşmüş olan fiyatı onu yanımızda götürmemizi engelledi malesef. ( İstanbul'daki fiyatına göre çok uygun olduğunu söyleyelim ama)


Girdiğimiz, fotoğraflayamadığımız ama mutlaka anlatmamız gereken bir diğer markaysa Givenchy. Alev alev 2013 tasarımlarının yer aldığı mağazada Givenchy'nin ikonik modellerinden Lucrezia, Nightingale modellerinin gerçekten özel tasarımları bulunmaktaydı. (malesef öyle düz siyahlarına değil runway koleksiyonuna rastlayabildik.) Fiyatların gene %40-30 oranda daha ucuz olduğunu söyleyelim ve normalde bulamayacağınız parçaları burada bulabilirsiniz. Eğer Paris'e gelip bir Givenchy alayım derseniz buraya gelmenizi tavsiye ederiz.


Anlatmaya doyamayacağımız bir diğer mağaza da Valentino. O meşhur zımbalı çantalara ve ayakkabılara buradan daha uygun fiyata ulşaşabilirsiniz. Tüm bunların yanında da Valentino'nun couture koleksiyonundan birkaç parçayı da burada bulabilirsiniz. Geçen sezonun çiçekli rengarenk desenli ve dantelli elbiselerinden birer tane bulunmaktaydı biz gittiğimizde. Bunun dışında çok güzel telefon ve ipad kılıfları da bulunmakta mağazada. Kıyafetlerden biraz bahsedecek olursak, ucuk pembe ve morların ağırlıkta olduğu elbiselere bayıldık. Bunların dışında kırmızı ve siyah ağırlıkta paltolarda mağazada yer almakta.


Sizlere anlatacağımız son mağaza da devasa Dolce and Gabbana mağazası. Geçen yazın her modeline rastlayabileceksiniz bu mağazada. Her model çantaya ve ayakkabıya rastlayabileceğiniz bu mağazada Dolce Gabanna'nın klasiği olan leoparları da bulabilirsiniz. Aynı zamanda biz yeni sezonun takılarına bayılmıştık, burada da geçen sezonun takılarını bulabilirsiniz. Biz en çok Bizans desenlerinin yer aldığı kadife ayakkabıları ve klasik Silicy çantalarını beğendik. Burada Givenchy'deki gibi sadece uç modeller yok onun markanın tüm klasiklerine de buradan ulaşabilirsiniz.


Yolunuz buraya düşerse diye ek olarakta birkaç pratik bilgi verelim size.

  • Marka alışverişi yapacaksanız mutlaka buraya gelin. Ama Louis Vuitton, Dior ve Prada'yı burada bulamazsınız. Bulabileceğiniz mağazaları yukarıdaki ikinci resimdeki kartta görebilirsiniz.
  • Longchamp ve Micheal Kors'un mağazalarında çok eski modeller bulunmakta ya da pekte tercih edilmeyen tasarımlar. Ama Micheal Kors'un mağazasının çok büyük olduğunu söyleyelim.
  • Belirli dönemlerde büyük indirimler bulunuyor. Biz gittiğimizde Ralph Lauren'da özel bir indirim vardı. (19€ ya tshirtler, 70€'ya kazaklar bulunmaktaydı.)
  • Biz saat 2 gibi gittik ve çoğu mağazayı dolaştık. Daha erken giderseniz daha detaylı gezebilirsiniz. Ayrıca yemek içinde oradaki restaurantları değil de içinden geçerek vardığınız alışveriş merkezinin foodcourtuna gitmenizi tavsiye ederiz. Daha uygun fiyatlara yemek yiyebilirsiniz burada ve daha çok seçeneğiniz var burada.
  • Gidişin 30 dakika sürdüğünü hatırlatalım.
  • Eylülden sonraki bir dönemde giderseniz de biraz kalın giyinmenizi tavsiye ederiz. Ya da gitmeden önce mutlaka oranın hava durumuna bakın çünkü açık havada olucaksınız bütün.
  • Gezerken ısınmak isterseniz de girişten sonra biraz ilerleyince Starbucks'a uğrayıp kahve içebilirsiniz.
  • Son olarakta gitmeden önce akıllı telefonunuz varsa application storedan Shopping Outlet application indirebilirsiniz, mağazaların nerede olduğunu gösteren bir harita ve hangi mağazada ne kadar indirim olduğunu gösteren bildirimler alabilirsiniz.

Related Articles

1 yorum:

  1. Çok bilgilendirici olmuş :) İlk Paris seyahatimde hemen değerlendireceğim :)

    ReplyDelete