In Bella Hadid blake lively fashion Gigi Hadid kendall jenner Met Gala Moda New York Rihanna Selena Gomez The Weekend tom ford

Met Gala 2017

Her yıl Kostüm Enstitüleri adına Vogue Amerika tarafından düzenlenen Met Gala geçtiğimiz günlerde New York'ta Metropolitan Museum'da gerçekleşti. Bu yılki baloda geçtiğimiz yıllarda rastaladığımız gibi belirli bir tema yoktu. Tam bir ünlüler geçidi olan baloya birbirine uyumlu Hollywood çiftleri, çılgın kostümleriyle yarışan starlar ve cesaretleriyle çokca konuşulan mankenler katıldı. O yüzden bu yazıda sadece en iyi giyinenlere değil, en değişik ve cesur giyinenlere de yer vereceğiz. Hemen "best couple" lardan başlayalım...

Geceye katılan birçok çift arasından bizim gözümüzü alamadıklarımız bu 3 çift oldular. Gisele Bundchen ve Tom Brady ile Blake Lively ve Ryan Reynolds çiftleri neredeyse Met Gala'nın müdavimleri. Gisele tercihi tabi ki inanılmaz vücudunu sergileyen gümüş Stella McCartney elbisesi olmuş, ki bizce gecede giyilen en iyi elbise olabilir. Tom Brady ise erkeklerin kırmızı halı denilince ilk tericherinden biri olan Tom Ford'la geceye katılmış. Ancak klasik kesim bir takım yerine mavi-gri kadife ceket tercih eden Brady'ye tek kelimeyle bayıldık. 

  

Lively - Reynolds çiftine gelecek olurak, Blake'in gold ama kuyruğu mavi Atelier Versace elbisesi şahane ama klasik Versace takımınyla Ryan'ın da ondan aşağı kalır yanı yok, eşinin elbisesiyle uyumlu papyonunu da belirtmeden geçmeyelim. 


 Ama kuşkusuz gecenin en sansasyonel ve beklenen çifti Selena Gomez ve The Weekend oldular. Selena Gomez geceye marka yüzü olduğu Coach elbisesiyle katıldı. Bizim bu gece hakkında en çok merak ettiğimiz şeylerden biriyse The Weekend'in eski sevgilisi Bella Hadid ve geceye katılan tüm arkadaşlarının bu çifte tepkisi. 


Gelelim gecenin oldukça cesur mankenlerine, eğer birkaç Met Gala fotoğrafı gördüyseniz kimlerden bahsedeceğimizi anlamışsınızdır. Evet evet, Kendall Jener ve Bella Hadid. Ama biz bu listeye gecede favorilerimizden biri olan Gigi Hadid, Lily Aldrige ve Cara Delevingne'ı de ekledik. Kendall Jener geceye vücudunu zar zor örten La Perla elbisesiyle katıldı. Bildiğiniz gibi La Perla aslında bir iç çamaşırı markası ama bu etiketten sıyrılıp kıyafet markası olmak için hazırlık yapıyorlar. Bunun bir nevi tanıtımı da Met Gala'da Kendall Jenner'la yapıldı. İyi bir tanıtım mıydı, orası tartışılır. 


Bella Hadid'se aksine vücudunu tamamen kaplayan ama bir o kadar da saran Alexander Wang tulumuyla geceye katıldı. Çok beğendik mi ? Hayır ama diğerlerinden farklı olduğu ve gecenin belki de en çok konuşlan ismi oluğunu itiraf etmemiz gerek. 


Gigi'ye gelecek olursak, yüzü olduğu Tommy Hilfiger elbisesiyle hem orjinal hem de güzel görünüyordu bizce. Hele makyajı bizce gecenin en iyisiydi. 


Lily ve Cara'yı listeye almamızın sebebi vücudunu sergileme anlamında cesaretten kaynaklanmıyor. Bizde diğer mankenlere göre en değişik olan ikili onlardı. Lily, Ralph Lauren kar beyazı elbisesini yüzünü ikiye ayıran bir pembe tül ve bu senenin yıldızı uzun kırmızı Balenciaga çizmeleriyle tamamlamıştı. Met Gala denilince orjinal olunması gerekiyorsa bizce Lily bu işi çok iyi becermiş. 

 

   Cara ise tabi ki Chanel takım giymişti ama tamamen kazıttığı saçlarını gümüş renge boyayarak geceye katılması ve daha sonra Instagram hesabından güzellik üzerine paylaştığı yazıyla bizce gecnin en cesuruydu.

    Son olarak değinmeden edemeyeceğimiz birkaç ismi söyleyelim. Genelde Met Gala'ların en çok konuşan ismi olan Rihanna gene en çılgın kıyafetlerden birini giymişti. Comme de Garçon kostümüyle geceye katılan Rihanna her zaman olduğu gibi bize biraz fazla geldi. Diğer ünlü isimlerin yanında adı pek anılmayan ama bizce her Met Gala'nın en şık ismi diyebileceğimiz Anna Wintour'un kızı Bee Shaffer, Alexander McQueen elbisesiyle adeta ışıldıyordu. 


Son olarak, yıllardır fark ettiğimiz ama daha önceki Met Gala yazılarında paylaşmadığımız bir şeyi de söylemek istiyoruz. Her yıl Topshop belirli bir ekibi giydirip Met Gala'ya yolluyor. Bu yılda Candice, Behati ve Joan gibi inanılmaz ünkü modeller Topshop giydiler ama kıyafetlerin kalitesi gerçekten böyle bir gecenin seviyesinin çok altında. Yanlış anlaşılmak istemeyiz, konu tasarımlar değil ama işçilik. Büyük isimlerin yanında Topshop gerçekten çok sönük kalıyor. Bu kadar iyi bir fırsatı her yıl neden böylesine çöpe attıklarını anlamış değiliz. 




Related Articles

0 yorum:

Post a Comment