In Burberry Bvlgari Cara Delevingne chanel Dior DKNY Dolce and Gabbana Emilio Pucci Fendi givenchy Jimmy Choo Kate Moss Louis Vouitton Melberry Miu Miu Nicole Kidman Prada Saint Laurent Versace

2013'ÜN YENİ YÜZLERİ


Bu yıl markaların sonbahar/kış kampanyaları tam anlamıyla göz kamaştırmakta. Fazlasıyla Hollywood esintisi olan bu kampanyalarda birbirinden ünlü yıldızları ve mankenleri görmekteyiz. Ancak bu yıl rekoru son yılların en büyük yükselişini yapan Cara Delevingne elinde bulundurmakta. Moda sektörünün en önemli markalarıyla çalışan Cara bu yıl 4 büyük markanın yüzü olarak karşımıza çıkıyor (kozmetik reklamlarını saymazsak). Bu markaların seçimleri sektör için ne kadar yararlı pek bilemiyoruz aslında. Farklılık yaratmak için her yıl birbirinden farklı koleksiyonlar ortaya koyan markalar malesef kampanya seçimlerinde tek düze olmaktan kurtulamamışlar bizce. Cara her ne kadar çok göz önünde, farklı ve iyi bir model olsa da biz markaların bu tercihlerini pek doğru bulmadık açıkcası. 

Bu kadar çok Cara dedikten sonra onun yüzü olduğu kampanyalardan başlayalım. İlk olarak dünyaca ünlü modaevi Yves Saint Laurent (bügünün Saint Laurent'i) bu yıl reklam yüzü olarak Cara'yı tercih edenlerden. Siyah beyaz fonlarla çekilmiş fotoğraflarda, Saint Laurent'deki değişimde ortaya çıkmakta. Eskiden daha ağır bir havaya sahip olan marka, artık daha sade ve genç tasarımlarla öne çıkmakta.


İkinci Cara reklamıysa Fendi'den. Karl Lagerfeld'in kreatif direktör olduğu markanın Cara seçimi pek de yargılanacak bir şey değil aslında. 2 yıldır Karl'ın hep yanında olan model bu sene Chanel için olmasa da Fendi için Karl Lagerfeld'in objektifi karşısına geçmiş.


Geçen yıl da reklam yüzü olarak Cara'yı tercih eden DKNY bu yıl da seçimini İngiliz modelden yana kullanmış. Geçen yılki gibi New York temasının olduğu çekimlerde Cara gene olağanüstü iş çıkarmış.


Dördüncü ve son Cara kampanyasıysa Mulberry'den gelmekte. Açıkçası bizim de en çok beğendiğimiz bu kampanya oldu. Son yıllarda moda dünyasında da öne çıkan baykuş figüründen yararlanılan çekimlerde genelde Mulberry reklamlarında olduğu gibi çantalar ön plana çıkarılmış.


Kampanyalardaki Hollywood esintisiyle devam edelim. En çok merak edilen kampanyalardan biri olan Chanel'in yüzü bu yıl Tilda Swinton. Maskülenliğin ön plana çıktığı çekimlerde adeta bir saray etkisi bulunmakta. Karl Lagerfeld'in dahiliğinde gerçekleşen çekimler fazlasıyla ihtişamlı ve Chanel tarzı bizce.


Louis Vuitton'da Hollywood'tan yararlananlardan, kırmızı halıda da genellikle tercihini Louis Vuitton'dan yana kullanan Michelle Williams bu yıl markanın yeni çantası W Bag için kameraların karşısına geçmiş.


Sadece bayan koleksyonlarında değil, erkek koleksyonlarında da Hollywood ön plana çıkmakta. Çift Oscarlı Christopher Waltz'da bu yıl Prada men'in yüzü olarak karşımıza çıkmakta. Ona eşlik eden isimse bu yılki Bond filmi Skyfall'da oynayan Ben Whishow.


Bu yılın en öne çıkan kampanyasını yapan marka ise Burberry. Geçen yıl David-Victoria Beckham çiftinin oğlu Romeo'yu kamera karşısına geçiren markanın bu yılki tercihi ise adeta markanın elçisi konumuna gelen Sienna Miller ve eşi Tom Sturridge.


Nicole Kidman ise kızıl saçlarıyla ünlü ayakkabı markası Jimmy Choo'nun yüzü olarak karşımıza çıkmakta. 3 farklı pozla karşımıza çıkan Kidman bizce gerçekten çok başarılı bir seçim.


Bvlgari ise eski manken yeni şarkıcı ve eski Fransız başbakanı Sarkozy'nın eşi Carla Bruni'yi reklam yüzü olarak tercih etmiş. Mücevherlerin ön plana çektiği çekimlerde farklı enstantaneler yakalanmış ve bizce bu ihtişamlı mücevherler olabilecek en doğal şekilde fotoğraflanmış.


Hollywood yıldızlarından yararlanan bir diğer marka ise Givenchy. Büyük davetlerde tercihini Givenchy'den yana kullanan Amanda Seyfried, bu yıl markanın yüzü olmuş. Sadece kıyafetlerin tanıtımında değil, Givenchy'nin Very Irresistable parfümünün de tanıtımında Amanda Seyfried bulunmakta.


Dior ise tercihini ünlü isimlerden yana değil modellerden yana kullanmış. Dışarı alan çekimlerinin yapıldığı ve birçok mankenin kullanıldığı çekimlerde romantik bir hava yansıtılmış. Haute Couture modellerin ise eğlenceli bir şekilde ortaya konulduğu çekimler bizim favorilerimizden.


Dolce and Gabbana aynı konseptte ilerlemeye devam etmekte. Monica Belluci ve Bianca Balti'nin ön plana çıktığı çekimler tam anlamıyla filmlerden fırlamış gibi. Kalabalık olan çekimlerde markanın bu yılki aksesuarlarından çok dramatik kıyafetleri ön plana çıkmakta.


Emilio Pucci'nin bu yılki yüzüyse dünyaca ünlü model Doutzen Kroes olmuş. Victoria's Secret modelliğiyle ön plana çıkan süper model sadece iç çamaşırı mankeni olmadığını ve üst düzey moda çekimlerinde de inanılmaz işler çıkarabileceğini bu çekimlerle kanıtlamış bizce. Kahkül saç kesimide ona çok yakışmış, Pucci tasarımlarsa bizce bu yılın en iyilerinden.


Miu Miu ise geçen yılki temadan pek ayrılmamış ve hatta kullandıkları modeller bile neredeyse geçem yılkilerle aynı. Tabi bizim ilk gözümüze çarpan Adriana Lima, iki yıldır markanın yüzü olarak seçilen Brezilyalı model bu yılki kampanyada biraz daha maskülen halleriyle dikkat çekmekte.


Bu yazımızı ise moda dünyasının en kült olmuş ismiyle bitirelim dedik. İlerleyen yaşına rağmen gene de en çok tercih edilen ve en beğenilen model olan Kate Moss, bu yıl da iki büyük kampanyayla karşımıza çıkmakta. İlki ünlü ayakkabı markası Stuart Weitzman, geçen yıl da markanın yüzü olarak kameralar karşısına geçen Kate Moss bu yıl da fazlasıyla seksi pozlarla karşımızda. 

  
İkinci büyük kampanyasıysa Versace. Geçen yıl da Versace için kamera karşısına geçen Kate, bu yıl esmer haliyle kameraların karşısında. Her haliyle güzel olduğunu bir kez daha kanıtlayan Kate Moss sadece kıyafetlerde değil gözlük ve çanta kampanyaları kapsamında da pozlar vermiş.


Related Articles

0 yorum:

Post a Comment