In Çağatay Ulusoy Dizi Hazar Ergüçlü Medcezir Mira Moda Serenay Sarıkaya Taner Ölmez Yaman Yamira

"Medcezir" Finali


2 yılın fenomen dizisi Medcezir bu akşam final yapıyor. Dizide toplamda 2 sezon boyunca 7700 kostüm, 1740 çift ayakkabı giyilmiş ve 35 parti verilmiş. Tabi ki ekibin moda konusunda bu kadar başarılı olmasının sebebi bir önceki yazmızın da konusu olan Başak Dizer ve Deniz Marşan'ın büyük katkısı. Her karakteri kendilerine en uygun şekilde giydirdiler, Mira her zaman dizinin en tarzı; Eylül her zaman dizinin en kokoşu; Mert her zaman dizinin en afacanı; Yaman ise her zaman dizinin en cool'u oldu giyim tarzıyla.


Biz Medcezir'in kızlarının en beğendiğimiz kıyafetlerini ve nerelerden giyindiklerini daha önceki bir postumuzda yazmıştık. Bu yazımızdaysa Medcezir'in hepsinin ayrı bir hikayesi olan karakterleri 2 yıl boyunca nasıl değişimler yaşamış sizlere gösterelim dedik.


Önce Serenay Sarıkaya tarafından başarıyla canlandırılan Mira'ya bakalım. 1.sezonki Mira mı ikinci sezonki Mira mı derseniz, bizim cevabımız kesinlikle 2.sezonki Mira olur. Hem tarzıyla hem de Serenay Sarıkaya'nın Mira'yı tamamen benimsemiş olmasıyla 2.sezonki Mira'yı çok sevdik. Özellikle bronzlaşmış Serenay Sarıkaya sezon başında o kadar güzeldi ki gerçekten ona bayıldık. Tarzındaki değişimden bahsedecek olursak, giyiminde daha sadeleşen bir Mira vardı, makyajı da ilk bölümlerde daha koyuyken özellikle ikinci sezonda inanılmaz sadeleşti ve nude renkler kullanıldı. Bu tarz bizce Mira'ya daha çok yakıştı.



Hazar Ergüçlü tarafından canlandırılan Eylül'se dizinin başından sonuna kadar hep kokoştu ama Mert'ten sonra tarzı biraz sadeleşti diyebiliriz. Ama karakterini en iyi yansıtan kıyafetlerin Eylül tarafından giyildiğini söyleyelim. Özellikle Eylül'in kıyafetlerinden çok aksesuarlarını bayılıyorduk. Onun gibi karakter zor gelir bizce. Eylül'ün tarzında çok bir değişim olmasa da en büyük değişim Hazar Ergüçlü'nün uzayan saçları, ki bizce uzun hali çok daha güzeldi. Eylül'ün giydiği kabarık etekleri ve elinden düşmeyen telefonuyla her şeyi kaydeden hallerini çok özleyeceğimizi söyleyerek onun hakkındaki bölümü bitirelim.



Yaman'a gelirsek, Tozludere'den Altınkoy'a değişen bir hayatı olsa da tarzından hiç ödün vermedi. Diziye girdiği ilk günde cooldu dizinin bittiği bugün de öyle. Tabi biz onu takım elibiseler içersinde daha çok seviyoruz. Özellikle düğündeki haline bayıldık. Jean t-shirt tarzının en büyük yansıması olan Yaman karakterine bu tarzda birçok kombin yapıldı dizi boyunca. Sırtından eksik etmediği sırt çantası, hep ayaklarında olan botları ve Yaman karakterine hayat veren Çağatay Ulusoy'u çok özleyeceğiz.



Ve son olarak dizinin "şebeği" Mert'e gelelim. Taner Ölmez tarafından canlandırılan karakter dizinin en başarılı karakteriydi bizce. Tabi bunda Taner Ölmez'in oyunculuğunun da payı büyük. İçindeki çocuğu her zaman kıyafetlerine de yansıyan Mert, baskılı t-shirtleri ve renkli pantolanlarıyla zaman zaman da papyonlu takım elbiseleriyle 2 sezon geçirdi. Dizi de olduğu karakterin dışına çıkmak istemeyen Mert kıyafetleriyle de bundan hiç ödün vermedi. Yaman'ın aksine biz onun günlük halinin daha büyük hayranıyız. Mert'in şiveli konuşmalarını ama en çok da saflığını özleyeceğiz.




Related Articles

0 yorum:

Post a Comment