In Başak Dizer Deniz Marşan Eda Erdoğan Façonable İpekyol Machka Mavi Jeans Melten Özbek Moda Özgür Masur Room Room Teşvikiye Showroom Stil

ROOM : Başak Dizer ve Deniz Marşan

Hayatımıza Aşk-ı Memnu ile giren muhteşem ikili bugün bizce Türkiye'nin en tarz iki kadını ve hayallerimizin işine sahipler. 2007'de 2Shoppers ile başlayan hikayeleri bugün büyük markaların lansmanlarını yaparak, en gözde dizilerin stil danışmanlığını yaparak ve büyük dergilerde fotoğraf çekimlerine imza atarak devam ediyor.


Biraz ikiliden bahsedlim sizlere. Deniz Marşan Uludağ Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler okurken içindeki moda tutkusuna yenik düşüyor ve İtalya'nın önde gelen moda okullarından Instituto Marangoni'de kurslara katılıyor. İstanbul'a döndüğündeyse BilSar'da işe başlıyor ve Başak Dizerle yolları burada kesişiyor. 


Başak Dizerse küçüklüğünden beri moda tutkusunu içinde yaşayanlardan. Marmara üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde okurken Avrupa'nın en ünlü tasarmcıların yetiştiği Londra'daki Central Saints Martins'de bir buçuk sene okuyor. Döndüğündeyse bir Vakko tasarımcısı oluyor. Vakko'da 3 yıl erkek stil yardımcılığı ve tasarımcılığı yaptıktan sonra o da her şeyin başladığı BilSar'a geçiyor.


Burada ikisi beraber Türkiye'de ilk kez personal shopping kavramının içini dolduran işler yapmaya başlıyorlar. (Türkiye'de onlardan önce bu işi yapan oldu mu bilmiyoruz ama onlar kadar iyi yapanı yoktur herhalde) Ve Aşk-ı Memnu ile patlıyor ikili hem dizi tutuyor hem de "bu Bihter ne güzel giyiniyor" yorumları geliyor her bölüm sonrası.


Şimdilerde özellikle Ay Yapım'ın dizilerinin hemen hemen hepsinde bu ikilinin imzasını görüyoruz. Özellikle Medcezir'de bu bölüm ne olacaktan çok acaba bu bölüm ne giyecekler sorusunu soruyoruz. İkili bugüne kadar Aşk-ı Memnu'nun yanı sıra Kuzey Güney, Kara Para Aşk, Medcezir, Son gibi dizilerde yaptıkları başarılı işlerle adlarından söz ettirdiler. Ayrıca Bade İşçil, Nebahat Çehre, Berrak Tüzünataç, Yalın ve Keremcem gibi birçok ünlü isminde stil danışmanlığını yapmaktalar.


Gelelim Room'a. 2013 yılında kurulan Teşvikiye'de bulunan Room'da şu anda 5 tasarımcının ve 13 markanın kıyafetlerine erişebilirsiniz. Bunların içerisinde Mavi, Façonable, İpekyol, Machka ve Q gibi markalar; Eda Erdoğan, Özgür Masur, Meltem Özbek gibi isimler bulunmakta. Ancak Room'un tek özelliği bu ürünleri satıyor olması değil aynı zamanda hazır giyim markalarının ve tasarımcıların halka ilişkilerini planladığı, tanıtımlarını yaptığı, lookbooklarını oluşturduğu, çekimlerini gerçekleştirdiği bir showroom burası.


Room Markaları : F&F, Modogram, Mavi, Façonable, İnci, İpekyol, Milla by Trendyol, Machka, Vilebrequin, Mizu.com, Que, GYUNEL.com, Mercan Ziya Göral
Room Tasarımcıları : Özgür Masur, Eda Erdoğan, Meltem Özbek, Ayşen Armağan, Elif Cığızoğlu

İkisinin de başarılarının devamını diliyoruz ve ilham kaynaklarımız oldukları içinde sonsuz teşekkürler...

Related Articles

0 yorum:

Post a Comment