In Alicia Vikander Danish Girl eddie redmayne fashion golden globe It Girl Louis Vouitton Michael Fassbender Moda Nicolas Ghesquiere oscar red carpet SAG Vogue

IT GIRL: Alicia Vikander

İt girl serimize son dönemin en popüler isimlerinden Alicia Vikander ile devam ediyoruz. Bu sezon hem filmleriyle hem de Michael Fassbender ile olan ilişkisiyle gündemde olan Alicia Vikander'i sizlere daha yakından tanıtalım istedik. 9 yaşından beri bale eğitimi alan Alicia, 15 yaşındayken New York'ta Amerikan Balesinde de bir dönem yer almış. Daha sonra bale tutkusunun yerini oyunculuk tutkusu almış ve Alicia için de yeni bir sayfa açılmış oldu.


27 yaşındaki İsveç'li akrist uluslararası piyasaya 2012'deki Anna Kararina uyarlaması ve Oscar'da da adaylığı olan "A Royal Affair" filmleriyle girdi. Ama adından söz ettirdiği yapım bu sezonun en çok merakla beklenen filmi olan ve Oscar da dahil bütün büyük ödüllerde adaylıkları olan Danish Girl oldu.


Eddie Redmayne ile başrolü paylaştığı ve ilk kez cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren Lili Elbe'nin hayatından esinlenen filmdeki Gerda Wegener rölüyle Oscar, Bafta, SAG ve Golden Globe adaylıkları kazandı. Tabi sadece Danish Girl'den bahsedersek haksızlık etmiş oluruz. Çünkü bu yıl Alicia Vikander'in bir başka adaylığı daha var. O da Ex Machina filmindeki rolüyle kazandığı Golden Globe ve Bafta adaylıkları. Aynı zamanda Bafta'da aldığı parlayan yıldız ödülünü de ekleyelim.


Alicia Vikander'in kariyerine ara verip onun yükselişinde ve it girl olmasındaki diğer etkilere bakalım. İlk olarak Nicolas Ghesquiere ile farklı bir görünüme kavuşan Louis Vuitton'un ilham perisi olmasından bahsedelim. Series 3 ile 2015 Sonbahar/Kış kampanyasının yüzü olan Vikander, son 2 defilenin onur konuğu oldu. Kırmızı halıda da Golden Globe'da olduğu gibi Alicia Vikander tercihini Louis Vuitton'dan yana kullanıyor.


Alicia'nın gündemde olmasının bir diğer sebebiyse ünlü aktör Michael Fassbender ile bir dargın bir barışık ilerlediği ilişkisi. En son ayrı olduklarını düşündüğümüz çift golden Globe ödül törenine de ayrı ayrı gelmiş, çıkışındaysa el ele yakalanmışlardı. Biz ikisini çift olarak birbirlerine çok yakıştırdık. Bizce ayrılmadan yollarına devam etsinler.


Gelecek projelerinden bahsedecek olursak, şu anda Bourne'ün devam filminde Matt Damon'la birlikte kamera karşısına geçtiğini söyleyelim.




Related Articles

0 yorum:

Post a Comment