In Christian Dior Design Dior Dior Addict Dioressence DiorSoReal fashion jennifer lawrence Makyaj Moda oscar Parfüm Poison Girl raf simons

Dior'da Degisim Rüzgarları

RAF SİMONS'UN ARDINDAN

2012 yılında Dior şovuna haftalar kala sürpriz bir kararla Dior'un kreatif direktörlüğüne getirilen Raf Simons yine ani bir kararla 2015 in sonunda moda evinden ayrıldığını açıkladı. Son olarak 2016 İlkbahar Yaz koleksiyonuyla görücüye çıkan Simons'un kendi adını taşıyan markası için çalışmalar yapmakta olduğu ileri sürüldü. Ancak Raf Simons'tan bunu doğrulayan bir çalışma henüz gelmedi.


Raf Simons'un Dior Haute Couture'deki çarpıcı tasarımları ki bunlara en iyi örnek olarak Jennifer Lawrance'ın 2013 Oscar görünümünü söyleyebiliriz, hazır giyime getirdiği naiflik ve romantizmi, aksesuarlar da ise kesinlikle canlılık ve dişilik Raf Simons'un adını Dior tarihine kazıdığına bir işaret. Dipnot olarak belirtecek olursak Raf Simons direktörlüğündeki Dior'un satışlarında yüzde atmış bir artış görüldüğü kaydedildi.


Simons'un ardından Dior da bir yenilik rüzgarının içine girdi. İkonik parfüm serisi Poison'lara uzun bir zaman sonra bir yenisini ekleyen Dior'un bu yenilik çabası moda severler arasında büyük bir şok etkisi yarattı. "Poison Girl"ün en büyük özelliği ise normalde olgun bayanlara hitap eden Poison'ların bu sefer genç bayanlara hitap etmesi. Alışkın olduğumuz Poison şişesi gençliğin simgesi pembe rengiyle raflarda yerini aldı.


2016 yılına hızlı bir giriş yapan Dior'un getirdiği bir diğer yenilik ise kişiselleştirilebilir yeni "DiorSoReal" güneş gözlükleri oldu. Aynalı camlara yeni bir bakış açısı getiren Dior bu sefer renklerini kendimizin seçeceği hatta 2 rengi aynı camda kullanabileceğimiz ve adımızın baş harflerini ekleyebileceğimiz kendi güneş gözlüğümüzü yaratabilme imkanını online olarak Dior severlere sundu. 


Kozmetikten ve aksesuardan sonra giyim ve ayakkabı koleksiyonlarına bakacak olursak bu sezonda bomba etkisi bırakacak yeni stiletto koleksiyonu "Dioressence"satışa sunuldu. Stiletto'ya Parizyen bir bakış açısı sunan Dior ayakkabı topuğu tasarımına yepyeni bir bakış açısı getirmiş oldu.


Son olarak adını Dior'la özdeşleştiren dönemin genç ve en başarılı isimlerinden Jennifer Lawrence'ın yer aldığı yepyeni İlkbahar kampanyalarından bahsedeceğiz. Geçen haftalarda yayınlanan iki kampanya da çok ses getireceğe benziyor. Bunlardan ilki Dior'un yeni parlatıcı koleksiyonu ( Bu İlkbahar Yaz sezonunda mat rujlar yerini parlaklığı daha da arttırılmış parlatıcılara bırakacağa benziyor.) "Dior Addict Ultra-Gloss"bütün bayanları Jennifer Lawrence gibi ışıldamaya davet ediyor. Diğer kampanya görselinde ise parlatıcının etkisindeki çarpıcı dişi ve seksi Lawrence yerini sade, doğal ama tam bir Parizyene bırakıyor ve Dior'un yepyeni çanta modeli "Diorever"ı bütün dünyaya tanıtıyor.


Related Articles

0 yorum:

Post a Comment